Mainos
Mainos

Nato-asiakirjoja hiekkakuopassa

Naton ja Suomen puolustusvoimien välisiä suunnittelu- ja tarkasteluohjelman asiakirjoja vuodelta -97 on löytynyt hiekkakuoppaan jätetystä jätesäkistä. Puolustusvoimat totesi asiakirjat aidoiksi ja käynnisti selvityksen, millaisella jakelulla asiakirjaa on jaettu ja miten se on voitu jättää vastoin ohjeita tuhoamatta jätesäkkiin. Vajaat neljäkymmentä kilometriä Turusta pohjoiseen, valtatie kahdeksan varrella olevasta montusta löytyi jätesäkki, jonka sisältönä oli muun muassa Nato-asiakirja puolustuksellisista yhteensovittamistavoitteista.

Everstiluutnantti Jari-Matti Autere T-P sotilasläänistä vahvistaa asiakirjojen aitouden. -Ihan selvästi aitoja. Mitään kysymystäkään ei voi asettaa sen suhteen, sanoo Autere. -Tän muistion suhteen luulen, että jakelu on ollut aika pieni. Kansainvälinen osasto ja sitten muut osastot, joita asia koskee, Autere jatkaa.

Tämä muistio on sillätavalla leimattu, että se ei ole salainen, mutta ei myöskään julkinen. Sen soisi olevan mielellään vain asianomaisten käytössä. Tällaisia papereitä pitäisi mielellään säilyttää lukituissa tiloissa, sanoo Autere.

Autereen mukaan papereiden kohtalon selvittyä, asianomaisille annetaan vähintään varoitus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot