Mainos
Mainos

Nato-jäsenyyden kannatus pientä

Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on tuoreen kyselyn mukaan pysynyt alhaisena.

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän gallupin mukaan vain 21 prosenttia suomalaisista kannattaa liittymistä sotilasliiton jäseneksi. Liittymistä vastustaa 63 prosenttia kansasta. Naisista Nato-jäsenyyttä kannattaa 16 ja miehistä 26 prosenttia.

Keskimääräistä kielteisemmin jäsenyyteen suhtautuvat eläkeläiset ja opiskelijat ja myönteisemmin yrittäjät ja johtajat.

Naton kannatus on ollut korkeimmillaan 30 prosentin tuntumassa vuonna -98. Kannatus romahti seuraavana vuonna Kosovon kriisin myötä.

Taloustutkimus haastatteli tutkimusta varten reilua tuhatta suomalaista elo-syyskuussa.

Enestam: Baltian Nato-jäsenyys myönteistä

Jan-Erik Enestam

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam pitää Baltian maiden liittymistä Natoon hyvänä asiana. Enestamin mielestä epävarmuus Baltian maiden asemasta poistuisi nato-jäsenyyden myötä. Puolustusministerin mielestä vaikutus olisi suurinpiirtein samanlainen kuin silloin, kun Unkari, Puola ja Tsekki liittyivät Natoon.

-Presidentti Putinin käynnin jälkeen minusta on enemmänkin perusteluja tällaiselle arviolle, Enestam lisäsi. Hänen mielestään Baltian maiden ratkaisusta ei kuitenkaan voi tehdä johtopäästöstä, että myös Suomen pitäisi automaattisesti liittyä Natoon.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme