Mainos
Mainos

Nato-jäsenyys jakaa puolustusvoimain johtoa

Suomen pitää pitää kiinni mahdollisuudesta saada liittyä Natoon, sanoi puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala tänään Helsingissä.

Nato-jäsenyys jakaa yhä mielipiteitä, nyt korkeimman kenraalikunnan keskuudessa: Vain viikkoa aikaisemmin entinen komentaja, EU:n sotilaskomitean johtaja kenraali Gustav Hägglund oli sanonut, että Nato-jäsenyys on Suomelle yhdentekevä.

Lehtihaastattelussa Hägglund sanoi, että Nato-jäsenyyttä perustellaan lähinnä turvallisuustakuilla. Hänen mukaansa se on väärä peruste.

Tänään puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala esitti oman kantansa. - Liittoutumista ei pidä sulkea pois vaihtoehdoista, vaikka se ei ole näköpiirissä oleva vaihtoehto.

Kaskeala kaipaakin Suomelle liittoutumisen mahdollistavaa puolustuskykyä ilman suuria rakenteellisia muutoksia tai puolustusmenojen kasvua.

Kaskealan mukaan toteutuessaan Nato-jäsenyys ei toisi mukanaan muutoksia nykyiseen puolustukseen:

- Liittoutuminen ei tuo tarvetta muuttaa yleiseen asevelvollisuuteen ja alueelliseen puolustukseen perustuvaa puolustusjärjestelmää. Eikä se lisää kansainvälisiin tehtäviin tarkoitettujen joukkojemme määrää, Kaskeala sanailee.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.09.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot