Mainos
Mainos

Nato-kumppanuuden tiivistäminen ei edennyt

Ulkoministeri Erkki Tuomioja tapasi eilen Nato-maiden ulkoministereitä Bulgariassa.

Sotilasliitto Naton ulkoministerien kokous Bulgariassa ei antanut aineksia kotimaiseen Nato-keskusteluun.Rauhankumppanuuden syventämisestä ei edes keskusteltu, eikä Suomen Nato-jäsenyys ollut puheenaihe kansainvälisillä illalllisilla.

- Luulen, että se asia kiinnostaa harvinaisen vähän ketään. Kukaan ei tullut ensimmäiseksi kysymään, miten meidän Nato-keskustelumme jaksaa. Suomen panostusta kansainvälisessä kriisinhallinnassa niin YK:n, EU:n kuin Naton operaatioissakin arvostetaan kuitenkin korkealle, kertoo tapaamiseen osallistunut ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Yöllä kotimaahan palannut ulkoministeri tuomitsee luvun oikopäätä.

- Ei mitään järkeä, mutta se on tietysti Naton suosituksia. Tämä ei ole kuitenkaan suoraviivainen rahakysymys, vaan kysymys on turvallisuudesta ja poliittisesta linjanvedoista, summaa Tuomioja.

Ulkoministerin vieraaksi tulee tänään Ruotsin uusi ulkoministeri Jan Eliasson. Keskustelun aiheita Suomella ja Ruotsilla riittää, ja puheenaiheeksi noussee myös Nato.

- Suomen ja Ruotsin suhteet sekä yhteistyö kaikissa turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä on oikeastaan parempaa kuin se on koskaan historiassa ollut, ylistää Tuomioja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme