Mainos
Mainos

Nato nousee esiin ensi eduskuntavaaleissa

Kysymys Suomen Nato-jäsenyydestä nousee keskeiseksi teemaksi vuoden 2011 kevään eduskuntavaaleissa, arvioivat kolmen suuren puolueen turvallisuuspolitiikan asiantuntijat ja kansanedustajat Keskustan Verkkoapilassa.

Keskustan Seppo Kääriäinen uskoo, että Nato nousee tärkeimpien vaalikysymyksen joukkoon.

Kokoomuksen Ilkka Kanerva puolestaan arvioi, että turvallisuuspolitiikka on seuraavissa eduskuntavaaleissa perinteistä enemmän keskiössä.

Myös SDP:n Eero Heinäluoma ennakoi, että Nato on varmasti esillä eduskuntavaalitaistossa. Hän pitää perusteltuna, että puolueet kertovat, mitä linjaa ne aikovat sotilasliittoasiassa vaalikaudella edustaa.

Kääriäinen, Heinäluoma ja Kanerva johtavat puolueidensa työryhmiä, joissa muotoillaan niiden kantoja esimerkiksi Nato-jäsenyyteen. Kääriäisen ja Kanervan mukaan heidän puolueittensa Nato-linjauksia ei tarvitse muuttaa ensi kesän puoluekokouksissa.

Keskusta on linjannut, että jäsenyys Natossa on mahdollista, jos kansa sitä haluaa. Kokoomuksen mielestä jäsenyys Natossa vahvistaisi Suomen turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa. SDP ei ole kannattanut Suomen Nato-jäsenyyttä, mutta se on halunnut säilyttää mahdollisuuden Nato-jäsenyyden hakemiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot