Mainos
Mainos

Nato-upseereja koulutetaan Suomessa

Niinisalon koulutuskeskuksessa järjestettävälle kurssille osallistuu upseereja paristakymmenestä Nato-maasta. Suomesta kurssille osallistuu 2-3 puolustusvoimien upseeria.

Puolustusvoimien kansainvälinen keskus kouluttaa ensi keväänä sotilasliitto Naton upseereja.

Niinisalon koulutuskeskus järjestää esikuntakurssin, jolle osallistuu upseereja 20 Nato-maasta.

Aloite koulutuksen järjestämisestä Niinisalossa on tullut varsinaisesti Nato-koululta. Kyseessä on operatiivisen tason esikuntakurssi, joka järjestetään ensi vuoden helmi-maaliskuussa. Osallistujina on upseereja eri maista, noin 20 kansallisuutta. Suomesta kurssille osallistuu 3-5 upseeria.

Nato-maiden upseereja on osallistunut jo kolmen vuoden ajan eri tyyppisille kursseille, mutta koulutuskeskuksen johtajan eversti Mauri Koskelan mukaan ensi kevään kursseissa on uutta se, että kansainvälinen keskus johtaa kurssit. Koskela pitää tätä luottamuksen osoituksena heitä kohtaan Niinisalossa. Eversti Koskelan mukaan tämä on uusi päänavaus kansainvälisen keskuksen kurssitoiminnassa. Kurssit istuvat Koskelan mukaan hyvin Niinisalon konseptiin. Koskela korostaa myös, että heillä on vankka osaaminen ja pitkäaikainen kokemus kansainvälisten kurssien järjestämisestä Suomessa ja ulkomaillakin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme