Mainos
Mainos

Nato-vastaiset: Ei Suomea muun maailman konflikteihin

Nato-jäsenyyden vastustuksen yleisin peruste on vaara Suomen joutumisesta mukaan muun maailman selkkauksiin.

Kansalaisista peräti 70 prosenttia pitää tärkeimpänä Nato-jäsenyyttä vastustavana seikkana sitä, että Naton mukana Suomi joutuisi mukaan sellaisiin konflikteihin, jotka muuten eivät Suomea koskettaisi. Asia selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselytutkimuksesta.

Yleisin jäsenyyttä puoltava peruste puolestaan on se, että Natoon tulisi liittyä rauhan vallitessa, koska kriisin kynnyksellä jäsenyyspäätös tulisi liian myöhään.

Natoon liittymistä kannattaa nyt 22 prosenttia ja vastustaa 56 prosenttia suomalaisista. 65 prosenttia kansalaisista haluaa kansanäänestyksen järjestämistä, jos Natoon liittymistä aletaan vakavasti harkita.

(MTV3)

Viron puolustusvoimat on luopumassa Suomen mallin mukaisesta alueellisesta maanpuolustusratkaisusta. Virossa päätös liittyä Naton täysjäseneksi merkitsee siirtymistä ammatti-armeijan suuntaan ja asevelvollismäärien tuntuvaa supistamista.

(Seitsemän uutiset 08.02.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot