Mainos
Mainos

Naton laivasto-osasto vierailulle Suomeen

Naton miinantorjuntaan erikoistunut monikansallinen laivasto-osasto saapui epäviralliselle laivastovierailulle tänään Helsinkiin.

Nelipäiväisen vierailun päätteeksi seitsemän laivan osasto harjoittelee Naton PfP-rauhankumppanuusohjelman hengessä Hangon merialueella Suomen merivoimien 4-5 aluksen kanssa. Suomesta on mukana tukialuksena miinalaiva Hämeenmaa sekä pienempiä komento- ja yhteysaluksia.

PfP-ohjelmaan liittyvä harjoitus perustuu valtioneuvoston hyväksymään Suomen rauhankumppanuusohjelmaan. Pääesikunnan mukaan harjoituksen tarkoitus on kehittää merivoimien alusten kykyä osallistua etsintä- ja pelastusoperaatioon sekä siihen liittyvään miinanetsintään.

Naton monikansallinen laivasto-osasto Stanavforchan (Standing Naval Force Channel) koostuu kuudesta noin 50 metrin pituisesta miinantorjunta-aluksesta ja yhdestä johtoaluksesta. Sama laivasto-osasto oli Suomessa vierailulla myös vuonna 1992. Vierailevaa laivasto-osastoa johtaa komentaja P. F. Hansen Tanskasta ja vierailun isäntänä on Miinalaivueen komentaja, komentaja Harri Eronen Suomenlahden laivastosta.

Laivasto-osastoon kuuluvat tanskalaiset miinalaiva Lindormen ja vartiovene Laxen sekä miinanetsijät Walney Britanniasta, Rottweil Saksasta, Narcis Belgiasta, Harlingen Hollannista ja Maaloey Norjasta. Mukana on 251 merisotilasta. Alukset ovat avoinna yleisölle lauantaina ja sunnuntaina klo 13-16.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme