Mainos
Mainos

Naton miinantorjunta-alukset Hangon vesillä

Kuuden sotilasliitto Naton miinantorjunta-aluksen harjoitukset Suomenlahdella alkoivat tänään. Monikansallinen laivasto-osasto on ensi kertaa harjoittelemassa miinanraivausta Suomen vesillä.

Suomalaiset ovat asettaneet mereen harjoitusmiinoja, joita Nato-alukset yrittävät raivata. Suomesta harjoituksessa on mukana tukialuksena miinalaiva Hämeenmaa sekä pienempiä komento- ja yhteysaluksia. Epävirallisella laivastovierailulla olevat alukset siirtyivät tänään Helsingistä Hangon merialueelle. Osa aluksista ehti päivän aikana kokeilla miinanetsintälaitteidensa toimivuutta Suomen oloissa, mutta pääosin etsintäharjoituksia on tarkoitus tehdä huomenna.

Harjoitus liittyy Suomen ja Naton rauhankumppanuusohjelmaan. Suomalaisille se tuo kokemusta kansainvälisestä etsintä- ja pelastusoperaatiosta ja siihen liittyvästä miinanetsinnästä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme