Mainos
Mainos

Natura-lajien suojelutilanne heikoin etelässä

Suomen Natura 2000 -suojeluesityksen sisältämien lajien suojeluaste on Suomen ympäristökeskuksen selvityksen mukaan suhteellisen korkea, jos suojeluehdotus täydennyksineen toteutuu.

Suojelutilanne on heikoin Etelä-Suomeen painottuneilla lajeilla, joiden elinympäristöt ovat taantuvia ja uhanalaisia. Esimerkiksi eteläisten vanhojen metsien lajien suojelutaso on Natura-verkostosta huolimatta epäsuotuisa.

Suomen ympäristökeskus teki Natura-esityksestä luonnontieteellisen arvion, jossa oli mukana 74 EU:n luontodirektiivissä mainittua kasvia ja selkärangatonta eläintä.

EU:n Natura-suojelualueverkostolla pyritään edistämään lintu- ja luontodirektiivissä lueteltujen lajien tai luontotyyppien suotuisaa suojelutasoa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.12.2001)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot