Mainos
Mainos

Natura-ohjelma kyselytunnilla

Kansanedustajat pääsivät tänään tenttaamaan hallitusta tekeillä olevasta Natura-luonnonsuojeluohjelmasta.

Kansanedustajat arvostelivat kiisteltyä Natura-ohjelmaa siitä, että ehdotukseen on otettu mukaan 170 000 hehtaaria muita kuin nykyisiin suojelualueisiin kuuluvia alueita. Niista yksityisten omistuksessa on 100 000 hehtaaria.

Kiistelty Natura-2000 ohjelma onkin kuumentanut niin maanomistajien, luonnosuojelijoiden kuin virkamiestenkin tunteita. Esitetyt suojelualueet kattavat noin 11 prosenttia Suomen maapinta-alasta. Suurin osa esitetyistä kohteista on jo olemassaolevia luonnosuojelualueita, viisi prosenttia on uusia kohteita.

Kyselytunnilla kansanedustajat arvostelivat mm sitä, että ohjelma on tehty liiaksi jo olemassaolevien suojelukohteiden pohjalta.

Kansanliike Naturaa vastaan

Natura 2000-ohjelman salamyhkäinen valmistelu on saamassa tuhannet suomalaiset eri puolilla maata laajaan Natura-kapinaan. Natura-ohjelmaa vastaan on syntymässä kymmenittäin kansanliikkeitä. Uusien suojelualueiden maanomistajat aikovat tukkia Natura-muistutuksillaan koko ympäristöhallinnon.
(MTV3-STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme