Mainos
Mainos

Natura-päätös nähtävillä vielä viikon

Kolme viikkoa esillä ollut Natura-päätös on ympäristöministeriön mukaan herättänyt laajaa kiinnostusta. Esimerkiksi ympäristöministeriössä Natura-asiakirjoihin oli viime viikon loppuun mennessä tutustunut noin 130 ihmistä, ja ministeriön palvelevaan Natura-puhelimeen oli tullut yli 180 soittoa.

Natura 2000 -hanketta koskevat paperit ovat nähtävillä vielä viikon ajan ympäristöministeriössä, alueellisissa ympäristökeskuksissa sekä niissä kunnissa, joissa on Natura-alueita.

Soittajat ja kävijät ovat ympäristöministeriön mukaan olleet pääasiassa maanomistajia, jotka ovat olleet kiinnostuneita muun muassa Natura-alueiden rajauksista, esitetyn suojelutavan vaikutuksista alueiden käyttöön, mahdollisista korvauksista ja suojeluesityksen perustana olevista luonnonarvoista.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on koskenut Natura-suojelun vaikutuksia ehdotuksessä olevien vesistöjen valuma-alueiden ja maa- ja metsäalueiden käyttöön. Myös Natura-alueisiin rajautuvien metsäalueiden metsänkäsittely on antanut runsaasti aihetta kysymyksiin, ministeriöstä kerrotaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme