Mainos
Mainos

Natura-tankkerin lasti purettu aamuyöstä

Porvoon edustalla karille ajaneen Nesteen Natura-tankkerin lasti purku jatkuu aamuyöhön noin klo 3:een. Alus saatiin normaalisti laituriin, eikä purkuun liittynyt mitään erityisongelmia, kerrottiin Nesteen satamasta illalla. Aluksen lastina oli 87 500 tonnia venäläistä raakaöljyä. Osa lastista siirrettiin jo merellä Tervi-alukseen vaurioituneen tankkerin keventämiseksi.

Lastin purun jälkeen alus siirretään telakalle. Sukeltajat ovat tutkineet karilleajossa syntyneet vauriot. Aluksessa on kaksoispohja, joka suojasi ympäristön öljyvahingolta. Natura on noin 240-metrinen ja siinä on 16-henkinen suomalaismiehistö. Miehistö ei ollut missään vaiheessa vaarassa.

Karilleajo tapahtui Emäsalon eteläpuolella tiistaina. Tankkeri oli tulossa Latviasta Ventpilsistä, kun se toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajoi matalaan ja juuttui kiinni noin 50 metrin matkalta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme