Mainos
Mainos

Natura-täydennykset vastatuulessa Lapissa

Lapissa vastustetaan ponnekkaasti ympäristöministeriön esittämiä täydennyksiä Natura-luonnonsuojeluverkostoon.

Ympäristöministeriön esityksessä keskeisimmät uudet alueet Naturaan olisivat Tornio-Muonionjoen vesistöalue, Ylä-Nuortti ja Törmäoja Savukoskella, sekä Peurahaara Sallassa. Lappilaiset katsovat, ettei uusia alueita Lapin osalta tule nimetä. Tornio-Muoniojoen vesistöalueella nykyisten suojelulakien, rajakomission päätösten ja seutukaavan määräysten katsotaan turvaavan sen, että vesistön hyvä laatu säilyy.

Lapin liiton, Lapin lääninhallituksen sekä Natura-esityksiä koskevien kuntien edustajat ovat paheksuneet sitä, että asiat on valmisteltu puutteellisesti ilman riittävää yhteydenpitoa kuntiin ja maakuntakaavoituksesta vastaavaan Lapin liittoon.

Lappilaiset huomauttavat, että Savukosken Ylä-Nuortti ja Törmäoja sijaitsevat pääosin Soklin

Natura-maisemaa

teollisuusvarausalueella, ja mahdollisuus Soklin fosfaattituotannolle halutaan säilyttää myös tulevaisuudessa. Sen sijaan teollisuusvarauksen ulkopuolelle jäävä osa heidän mielestään voisi olla suojelualuetta. Sallan kunta puolestaan vastustaa Peurahaaran liittämistä Naturaan. Kyse on kunnalle tärkeästä poronhoitoalueesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot