Mainos

Natura-valmistelun puutteista tuomioita

Natura-suojeluohjelma aiheuttaa suuria ongelmia Suomen ohella myös muualla Euroopassa. Saksa, Ranska ja Irlanti on tuomittu ey-tuomioistuimessa Naturan valmistelussa ilmenneistä puutteista.

Natura 2000-grafiikka/2

Suomea uhkaa nyt sama kohtalo, koska tuomioistuin perustelee päätöstään samoilla seikoilla, joista Suomessa on jatkuvasti kanneltu oikeusviranomaisille. Kantelijoilla on vielä viikko aikaa lausua mielipiteensä oikeuskanslerille.
Suomella on paljon tarjottavaa eurooppalaiseen suojeluverkostoon. Naturan toteuttaminen on kuitenkin ollut jo vuosia varpailla taiteilua. Saksan, Ranskan ja Irlannin nyt saama tuomio näkyy myös Suomessa.

Juridisesti tuomio tuli vain myöhästymisestä. Ey-tuomioistuin kuitenkin perustelee päätöstään puutteilla, joista suomalaiset Natura-kantelijat saavat merkittävää tukea vaatimuksilleen.
Tuomioistuin korostaa, että jokaisen jäsenmaan on valmisteltava Natura kansallisesti täsmälleen direktiivin mukaisesti. Kolme maata jäi nyt sooloilusta luokalle.

Suomessa ympäristöministeriö paalutti jo vuosia sitten menettelytavan, joka on selvästi ristiriidassa päätöksen kanssa. Ympäristöministeriön mielestä Suomessa on kerätty vain aineistoa komission jatkovalmistelua varten, kuten edellinen ministeri tässä jo vahvistaa.

Natura on jo kertaalleen siunattu korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Siitä huolimatta oikeuskansleri Paavo Nikulalla on paksu nippu uusia kanteluita, joiden ratkaisua kaikki osapuolet nyt odottavat.

Natura on ajautunut umpisolmuun. Jos oikeuskanslerille tehdyt kantelut menestyvät, se tietää koko ohjelman kansallista uudelleenvalmistelua. Jos kantelut hylätään, Ey-tuomioistuin voi siitä huolimatta palauttaa Natura-ehdotuksen takaisin alkupisteeseen, kuten nyt on käynyt kolmessa eurooppalaisessa maassa.
(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot