Mainos
Mainos

Naturaa ei käsitellä ey-tuomioistuimessa

Suomen Natura 2000 -suojeluohjelman laillisuutta ei käsitellä ey-tuomioistuimessa. Tuomioistuin on päättänyt, että Naturan toteutuksesta kannelleilla suomalaisilla maanomistajilla ei ole asiassa edes puhevaltaa.

Pitkän oikeustaistelun aikana lähes viiden miljoonan hehtaarin suojelukokonaisuuden toteutus on ehtinyt jo pitkälle.

Naturaa on valmisteltu Suomessa lähes päivälleen peräti 15 vuotta.

Ey-tuomioistuimen hylkäävä päätös merkinnee sitä, että sitkeä vastarinta hiipuu. Ainakin Keskusjärjestö MTK viestittää, että se ei aio jatkaa enää käräjöintiä. Yksittäiset maanomistajat eivät vielä luovuta, vaikka jatko näyttääkin nyt vaikealta.

Natura opetti ympäristöhallinnolle pöytätapoja ja synnytti lopulta pehmeät suojelumenetelmät.

Tuhansille maanomistajille Natura on kirosana ja sellaisena se pysyy. Sääperinjärvi on toisenlainen esimerkki. Natura voi innostaa paikallisia rakentamaan vaikka tekopesiä petolinnuille.

Katso Keimo Lehtiniemen raportti Tohmajärveltä (Seitsemän uutiset 23.4.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot