Mainos
Mainos

Naturaa ihmetelty tänään

Maanomistajat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat tänään päässeet tutustumaan Suomen ehdotukseen Natura 2000-suojeluohjelmasta.

Ohjelman sisältö jäi kuitenkin monelle edelleen hämäräksi, sillä se on osittain kirjoitettu englanniksi ja osittain latinaksi. Ympäristöhallintokin myöntää, että keskeisten suojelutietojen löytäminen aineistosta on erittäin työlästä.

Natura-suojelualuepäätökseen on voinut tutustua kuntien, alueellisten ympäristökeskusten ja ympäristöministeriön ilmoitustauluilla. MTK on kehottanut myös vuokramiehiä tai muun oikeuden haltijoita, rajanaapuria ja kaukaisempaankin naapuria tutkimaan, mitkä ovat Naturan vaikutukset heidän oikeuksiinsa ja maankäyttöön. MTK:n mielestä huomattavaa osa Natura-alueista ei ole valittu EU:n direktiivin perusteiden mukaisesti. Järjestö arvostelee edelleen myös ohjelman valmistelua.

MTK huomauttaa, että Natura-päätökseen tyytymättömät voivat valittaa asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Oikeus valitukseen on jokaisella, jonka etuutta tai oikeutta valtioneuvoston päätös saattaa koskea. MTK:n mukaan valituksen voi tehdä myös maanomistaja, joka ei ole tehnyt muistutusta aikaisemmin.

MTK tarjoutuu auttamaan yhdessä metsänhoitoyhdistysten liittojen kanssa auttamaan muutoksenhaussa. Valituksiin on aikaa maanantaihin 19. lokakuuta virka-ajan päättymiseen saakka.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme