Mainos
Mainos

Naudanlihan kulutus vähentynyt Suomessa

Naudanlihan kulutus on vähentynyt Suomessa viimeisen kuukauden aikana kahdella prosentilla. Ruotsissa pudotus on kolme prosenttia, ilmenee EU:n komission tuoreista tilastoista. Kyseessä on ensimmäinen kerta viime vuoden syksyn jälkeen, kun naudanlihan kulutus Pohjoismaissa on kääntynyt laskuun.

Keskimääräinen kulutus unionin maissa on 18 prosenttia tavanomaista alhaisempi. Maaliskuussa EU:n keskikulutuksen arvioitiin jääneen 23 prosenttia normaalista tasosta. Komission mukaan lievä elpyminen johtuu osittain siitä, että pääsiäinen nosti jonkin verran kulutusta. Maaliskuussa Suomen kulutus oli normaalilla tasolla.

Viime vuoden lopulla nautaa syötiin Suomessa jopa aiempaa keskiarvoa enemmän. Hullun lehmän taudin eli BSE-taudin leviämisen takia lihansyönti on vähentynyt monissa Euroopan maissa viime syksystä lähtien.

Helmikuussa Britanniassa alkaneen suu- ja sorkkatautiepidemian vaikutus ei näy vielä merkittävästi tilastoissa. Luvut perustuvat jäsenmaiden 20. huhtikuuta mennessä antamiin tietoihin, jotka esiteltiin EU:n maatalousministereille tänään Luxemburgissa.

Ruokahysteria on edelleen suurinta Saksassa, missä naudanlihan kulutus on 40 prosenttia alle tavanomaisen tason. Suurimmillaan pudotus on ollut 50 prosenttia. Saksassa esimerkiksi teiden varsien huoltamoravintolat mainostavat, että he eivät myy naudanliha-annoksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme