Mainos

Naulapää: Supon Stasi-tutkimuksissa ei huomautettavaa

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapään mukaan poliisin ylijohdolla ei ole huomautettavaa suojelupoliisin Stasi-selvityksistä. Tutkintaa ei ole viivytetty.

Reijo Naulapää

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää antaa puhtaat paperit suojelupoliisin Stasi-tutkinnalle. Naulapää on tänään keskustellut suojelupoliisin johdon kanssa tutkinnasta.

Naulapään mukaan minkäänlaisia perusteita julkisuudessa esitetyille väitteille lainvastaisesta menettelystä esitutkinnassa ei ole havaittu.

Suojelupoliisi kertoi poliisin ylijohdolle, millaisia tosiseikkoja tutkinnassa olevista tapauksista on tullut ilmi ja minkälaisiin toimenpiteisiin niiden suhteen on ryhdytty. Poliisin ylijohto sai selostuksen myös XV/11/69 -jutun esitutkinnasta. Lisäksi suojelupoliisi selvitti, minkälaisiin toimenpiteisiin erillisen, 18 nimeä sisältävän ns. "Tiitisen-listan" osalta on ryhdytty.

Tutkinta viivästynyt käytännön syistä

Naulapään mukaan Stasi-selvityksiin liittyvä aineisto on laaja ja monisäikeinen. Tutkinta edellyttää sellaista tiedustelumaailman asiantuntemusta, jota poliisissa on vain suojelupoliisilla.

Naulapää painottaa, ettei myöskään Alpo Rusiin liitetyssä XV/11/69 -jutussa ole epäselvyyksiä.

- Jutun tutkinnan kestoon ei liity saamamme selvityksen mukaan mitään epäselvyyksiä eikä tutkintaa
ole pitkitetty esimerkiksi poliittisista syistä, Naulapää sanoo.

Hänen mukaansa jutun tutkinta on venynyt alkuperäisestä arviosta, koska ulkomainen virka-apu on viipynyt ja viime aikoina on tullut ilmi uutta tapaukseen liittyvää asiakirja-aineistoa.

"Supolle työrauha"

Poliisin ylijohto antaa kaiken tukensa selvitystyöhön ja toivoo, että suojelupoliisille annettaisiin työrauha.

- Poliisin esitutkinnan tarkoituksena on selvittää epäiltyyn rikokseen liittyvät tosiseikat, jotta syyttäjä ja tarvittaessa tuomioistuin voivat tehdä omat ratkaisunsa. Poliisin on esitutkinnassaan huolehdittava siitä, että kaikkien asianosaisten oikeusturva toteutuu. Esitutkinnan julkisuutta on rajoitettu mm. juuri siksi, että asian puolueeton selvittäminen ei vaarantuisi, Naulapää muistuttaa.

(MTV3)

Katso myös Juha Muurisen juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 21.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot