Mainos
Mainos

Nauti vielä tästä viikosta – toukokuusta on tulossa hyytävä, talvi jatkuu pohjoisessa kauan

Kun lämmin rintama kääntyy pohjoisen puhuriksi viikonloppuna, koko Suomi saattaa joutua kärvistelemään poikkeuksellisen kylmässä säässä – koko toukokuun loppuun asti.

– Pahimmassa tapauksessa tavallista kylmempi sää jatkuu kuun loppuun, meteorologi Aleksi Jokela kertoo.

Perjantaihin asti lämpötilat ovat etenkin Etelä-Suomessa päivisin lähes kesäisiä, mutta yöt ovat yhä kylmiä. Lauantaista eteenpäin mittari ei kohoa 10 lämpöasteeseen enää päivälläkään. Forecan kuukausiennusteen mukaan ensi viikolla pohjoisesta on luvassa annos entistäkin kylmempää ilmaa.

– Viisi astetta tavanomaista kylmempää, Jokela jatkaa.

Kun ajankohdan keskimääräiset lämpötilat ovat Suomen eteläosissa 10–12 astetta ja pohjoisessa 5–10 astetta, kannattaa siis kaivaa ne talvivaatteet vielä varastosta, jos ne on sinne ehtinyt jo laittaa.

Toisaalta hiihtourheilun ystäville ennuste tarjoaa oivat mahdollisuudet jatkaa kautta Lapin laduilla. Pohjois-Suomessa on vielä täysi talvi, ja jos kylmän sään ennuste toteutuu, lunta riittänee ennusteen mukaan jopa kesäkuulle asti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme