Mainos
Mainos

Navigaattori päällä tutulla reitillä? Moni etsii tietoa kameratolppien sijainnista

Tuttu reitti omalla mökille – ei muuta kuin auton rattiin. Ja navigaattori päälle.

Nykyään moni navigaattori varoittaa kameratolpista. Kuljettajat myös osaavat hyödyntää navigaattorin toiminnon. Moni ajaa tuttua reittiä navigaattori päällä vain siksi, että saa tiedon tien varrelle ripotelluista tolpista.

Navigaattorin tiedossa ei sentään ole, mitkä tolpista on varustettu kameralla.

– En epäile hetkeäkään, etteikö näin toimittaisi. Tämä pitää varmasti paikkansa. Tapa ei ole sinänsä mitenkään kielletty. Jos navigaattori pystyisi ilmoittamaan, missä pöntössä kamera on, olisi se ehdottomasti kiellettyä, sanoo ylikonstaapeli Jussi Pohjonen Liikkuvasta poliisista.

Lainvastainen toiminto ei ole. Pohjosen mukaan alkaisi olla arveluttavaa, jos toimintoa ryhdyttäisiin käyttämään yhtenä myyntivalttina navigaattoreita kaupatessa.

Toisaalta kyse on vain uuden tekniikan hyödyntämisestä. Yhtä lailla tolpat voisi merkitä rastilla vaikkapa tavalliseen paperiseen karttaan.

– Automaattisen nopeudenvalvonnan ideana kuitenkin on, että saadaan koko keskinopeus rajoitusten mukaiseksi. Sehän ei ole ihan tämän lain hengen ja kirjaimen mukaista, että vain tolpan kohdalla ajetaan rajoitusten mukaan, Pohjonen summaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme