Mainos
Mainos

Näytteenotossa virheen tehnyttä sairaanhoitajaa kuultu – tapahtumat selvillä

Verikokeen näytteenotossa virheen tehnyttä sairaanhoitajaa on haastateltu tänään Huslabissa. Hyksin toimialajohtaja, professori Hans Ramsay on nimetty tapausta tutkivan selvitysryhmän puheenjohtajaksi.

Ramsayn lisäksi työryhmään nimetään kolme muuta jäsentä, joista yksi on laboratorioalan asiantuntija Huslabin ulkopuolelta.

– Olen tänään keskustellut tämän työntekijän kanssa siitä, mitä näytteenotossa tapahtui. Olemme saaneet varsin selvän kuvan tapahtumien kulusta ja voimme tehdä sen perusteella korjauksia käytäntöihimme. Haastattelu myös vahvisti käsityksemme, että kyseessä oli erittäin poikkeuksellinen tapahtumasarja, jonkalaista ei ole Huslabissa aiemmin tapahtunut. Asian jatkokäsittely siirtyy nyt ulkopuoliselle selvitysryhmälle, Huslabin toimitusjohtaja Piia Aarnisalo sanoo Husin tiedotteessa.

Kyseinen sairaanhoitaja ei ollut vakituisessa työsuhteessa Huslabiin, mutta hänet oli perehdytetty näytteenottoon. Hän ei tee tällä hetkellä töitä Huslabille.

Sairaanhoitaja käytti verinäytteen otossa vahingossa jo kertaalleen käytettyjä neuloja työskennellessään Helsingin Kampissa sijaitsevassa Huslabin toimipisteessä keskiviikkona 30.3. 

– Aloitamme tutkinnan mahdollisimman pikaisesti ja käymme koko tapahtumasarjan huolellisesti lävitse. Näytteenottajan toimien lisäksi selvitämme Huslabin ohjeistukset ja käytännöt niin näytteenoton kuin käytettyjen neulojen käsittelyn osalta, Hans Ramsay sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme