Mainos
Mainos

Näyttökokeet lukion kielikurssien rinnalle

Kielitaitoinen lukiolainen saattaa jatkossa saada korvattua lukion kielten kursseja näyttökokeilla, kertoo Turun Sanomat.

Jos lukiolainen pystyy kokeella todistamaan osaamisensa, hänen ei tarvitse enää suorittaa yksittäisen aineen kursseja, ehdottaa hallituksen jättämä lukiolain muutosselvitys.

- Esimerkiksi kielen ulkomailla oppinut voisi osoittaa oppilaitokselle kokeella, että hänellä on riittävä tietotaito asiasta, sanoo Opetushallituksen lukioyksikköpäällikkö Jorma Kauppinen.

Kieltenopettajien liiton puheenjohtaja Kari Jukarainen haluaa Opetushallitukselta selkeät ja yhtenevät ohjeet lukioille oppilaiden oikeusturvan takia, jos näyttökokeet otetaan käyttöön.

Toteutuessaan uusi lukiolaki astuisi voimaan jo vuoden 2009 alussa. Uudistus koskisi sekä päivä- että aikuislukioita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot