Mainos
Mainos

Näyttökokeet tulossa ammatilliseen koulutukseen

Ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevat näyttävät vastedes osana tutkintoa osaamistaan työelämän tilanteissa.

Parturi-kampaaja työssään

Valmisteilla olevan lakimuutoksen mukaan ammattiosaamisen näyttökoe on tulossa kaikkiin ammatillisen peruskoulutuksen tutkintoihin. Jos asia etenee suunnitelmien mukaisesti, uudistus tulee voimaan vuoden 2006 elokuusta alkaen.

Opetusministeriön hallitusneuvoksen Timo Lankisen mukaan hallitus on kevään aikana antamassa esityksen lainmuutoksista, jota näytöt vaativat. Uudistus koskisi noin 120 000:ta opiskelijaa vuosittain. Niin kutsuttuja ammattiosaamisen näyttöjä suunnitellaan tehtäväksi opintojen aikana 3-5 kertaa. Pyrkimyksenä on mitata sitä, kuinka hyvin opiskelija on omaksunut opintojensa tavoitteet.

Opiskelujen päätteeksi annettava tutkintotodistus olisi vastedes kaksiosainen. Siihen kuuluisi sekä päättö- että näyttötodistus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot