Mainos
Mainos

Neittaanmäki vaatii oikeuskansleria tutkimaan Rajamäen lausunnot

Kansanedustaja Petri Neittaanmäki on kannellut oikeuskanslerille sisäministeri Kari Rajamäen Alpo Rusia koskevista lausunnoista ja haluaa kanslerin tutkivan ministerin virkatoimien lainmukaisuuden.

Neittaanmäki katsoo, että Rajamäki on Ilta-Sanomien haastattelussa viime joulukuussa esittänyt asiattomia väitteitä Rusista.

- Sisäministerin haastattelu jälkisyyllisti vahvasti Alpo Rusia ja polki näin perustuslakiin kirjattua kansalaisoikeutta, Neittaanmäki sanoo kantelussaan.

Neittaanmäen mukaan Rajamäki on esittänyt asiatonta tietoa väittäessään, että Rusi vaikeutti Suojelupoliisin tutkimuksia muuttamalla kertomuksia tutkinnan aikana. Asia on Neittaanmäen mukaan päinvastoin niin, että Rusi pystyi jatkokuulusteluissa täsmentämään kertomaansa ja siten auttamaan tutkintaa.

- Sen sijaan Supon tutkinnan hitaus vaikeutti Alpo Rusin elämää monin tavoin ja aiheutti muun muassa hänen luopumisensa eduskuntavaaliehdokkuudesta, Neittaanmäki moittii.

Ulkoministeriön palvelukseen palannut Rusi pyrkii nyt keskustan listoilta europarlamenttiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot