Mainos
Mainos

Neljä kiinni Turkin lähetystön polttoyrityksestä

Helsingin poliisi on ottanut kiinni neljä nuorta miestä epäiltynä Turkin suurlähetystön sytyttämisen yrityksestä. Poliisin mukaan ainakin osalla epäillyistä on kurditausta. Miehet ovat noin parikymppisiä.

Turkin lähetystö yritettiin sytyttää aamuyöllä tuleen heittämällä oveen palavaa nestettä sisältänyt pullo tai pulloja. Poliisipartio huomasi palon kolmen aikaan aamuyöllä. Tuli ei päässyt leviämään lähetystön ovea laajemmalle.

Yksi lähetystön työntekijä hengitti savua, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavammin.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta tuhotyönä. Tutkinnanjohtaja Markus Stenbergin mukaan teon motiivista ei ole vielä tietoa.

- Neljä nuorehkoa miestä on otettu kiinni kuulusteluja varten ja päivän mittaan varmasti selviää, mikä kenenkin osuus on tapahtumissa. Mitään yksityiskohtia, kuten motiivia, minä en lähde arvuuttelemaan - ne selviävät sittten aikanaan, Stenberg kertoo MTV:n uutisille.

MTV:n tapahtumien jälkeen tuoreeltaan tavoittama Helsingin poliisin päivystävä komisario Jussi Huhtela arvioi, että teon taustalla voi olla niin nuorten miesten päähänpisto kuin poliittinenkin motiivi.

KRP:n Stenbergin mukaan kaikkien neljän kiinni otetun kotiosoite on Suomessa. Maassa oleskelun kestosta hänellä ei tässä vaiheessa ole tietoa.

Turkin lähetystön edustalla järjestettiin eilen kurdien mielenosoitus, johon osallistui parisataa ihmistä.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme