Mainos
Mainos

Neljä kymmenestä tulipalosta sytytetään tahallaan

Jopa 40% tulipaloista sytytetään tahallaan. Viranomaiset alkavat nyt toteuttaa tuhopolttojen ennaltaehkäisyohjelmaa.

Jopa neljä kymmenestä tulipalosta sytytetään tahallaan. Sisäministeriön selvityksen mukaan etenkin pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Salossa tuhopoltot ovat erittäin yleisiä.

Ylitarkastaja Vesa-Pekka Tervo on yllättynyt tuhopolttojen suuresta määrästä ja arvoi vahinkojen kustannuksiksi noin kahdeksan miljoonaa euroa vuodessa.

-Ehkä ihan keskeisintä on lisätä kiinteistöjen omistajien tietämystä tuhopolttojen vaarallisuudesta ja ennaltäehkäisyn keinoista. Meillä on myös paljon kehitettävää viranomaisyhteistyössä esimerkiksi palonsyyntutkinnan käytännöissä, Tervo sanoo.

Viranomaiset ovat tänään julkistaneet tuhopolttojen ennaltaehkäisyohjelman, jonka tavoitteena on vähentää sekä tuhopolttoja että niistä aiheutuvia vahinkoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot