Mainos
Mainos

Neljä suojeluhanketta saa rahaa EU:sta

Metsähallitus, Metsäntutkimuslaitos sekä Pohjois-Karjalan ja Uudenmaan ympäristökeskukset saavat EU:sta rahaa luonnonsuojeluhankkeisiinsa.

Neljä suomalaista luonnonsuojeluhanketta saa EU:n Life-rahoitusta. Tuki on yhteensä 4,6 miljoonaa euroa, joka on puolet hankerahoituksesta. Toinen puoli rahoituksesta on hakijan vastuulla.

Metsähallitus sai varoja hankkeeseen, jonka tavoitteena on nopeuttaa eteläisen Suomen Natura-alueiden entisten talousmetsien ja ojitettujen soiden palauttamista luonnontilaan. Kohdealueita on kaikkiaan 33. Päätavoite on ennallistaa metsiä noin 5000 hehtaaria ja puustoisia soita noin 350 hehtaaria.

Metsäntutkimuslaitos aikoo Life-rahoituksella lisätä Kolin kansallispuiston Natura 2000 -arvoja, niitä koskevaa tietoa ja asiantuntemusta. Pohjois-Karjalan ympäristökeskus sai puolestaan varoja ennallistamishankkeeseen, jonka tavoitteena on saattaa luonnontilaan 300 hehtaaria metsiä ja 300 hehtaaria rämeitä. Uudenmaan ympäristökeskus aikoo käyttää Life-rahoitusta Suomenlahden muuttoreitillä sijaitsevien lintuvesien hoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme