Mainos
Mainos

Neljä suomalaista mukaan kapellimestarikilpailuun

Kaikkiaan kilpailuun ylsi 25 kapellimestaria 198 hakijasta.

Suomalaisista Jukka Iisakkila, Eva Ollikainen, Jan Söderblom ja Jani Telaranta pääsivät kolmanteen kansainväliseen Sibelius-kapellimestarikilpailuun. Kaikkiaan kilpailuun ylsi 25 kapellimestaria 198 hakijasta.

Kilpailu järjestetään 12.-15. syyskuuta Finlandia-talossa Helsingissä. Siinä on kaksi alkuerää, välierä ja loppukilpailu. Orkestereina soittavat Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri.

Tuomariston puheenjohtaja on kilpailun taiteellinen johtaja Esa-Pekka Salonen. Muut jäsenet ovat säveltäjä-kapellimestari Oliver Knussen, kapellimestarit Neeme Järvi, Eri Klas ja Jukka-Pekka Saraste sekä toimitusjohtajat Deborah Borda, Ernest Fleischmann ja Trygve Nordvall.

Kilpailun palkinnot ovat 15 000 euroa, 12 000 euroa ja 10 000 euroa. Tuomaristo voi jakaa rahat toisinkin. Lisäksi useat orkesterit ovat kiinnostuneet antamaan kilpailussa menestyneille esiintymismahdollisuuden.

Viimeksi Sibelius-kapellimestarikilpailu järjestettiin viisi vuotta sitten. Silloin mittelön voitti virolainen Olari Elts.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme