Mainos
Mainos

Neljä vangittu Lahden ostoskeskuspalosta

Lahden poliisilla on entistä vahvempi näyttö siitä, että Liipolan ostoskeskuksen syyskuinen palo sytytettiin tahallaan. Käräjäoikeus vangitsi tänään todennäköisin syin kaksi ulkomaalaista miestä törkeästä vahingonteosta epäiltyinä. Vuonna 1975 ja 1978 syntyneet miehet vangittiin jo viime viikolla, mutta silloin poliisin näyttö riitti heidän osaltaan vain syytä epäillä -perusteeseen.

Toinen irakilaismiehistä on asustellut Lahdessa kuukauden ja toinen oli käymässä Itä-Suomesta palon syttymisen aikoihin. Päätekijöiksi epäillään ostoskeskuksessa toimineen pizzerian omistajia: vuonna 1952 syntynyttä suomalaisnaista ja vuonna 1963 irakilaismiestä. Heidät vangittiin jo viime viikolla todennäköisin syin. Kukaan vangituista ei ole tunnustanut aiheuttaneensa tulipaloa. Epäilyt perustuvat poliisin mukaan motiiviin sekä tekotapaan ja -tilaisuuteen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Heinonen ei vieläkään sulje pois muita tutkinnallisia vaihtoehtoja. Jutun selvittämisessä on edelleen runsaasti aukkopaikkoja, joiden täyttämiseen poliisi toivoo yleisön apua. Poliisi haluaa lisätietoja mm. liekeistä, joita on havaittu ostoskeskuksen katolla jo kaksi yötä ennen isoa roihua. Poliisia kiinnostavat edelleen kaikki havainnot syyskuun 22. päivän vastaiselta yöltä ostoskeskuksen sekä läheisten kerrostalojen vaiheilta. Edelleen poliisi etsii henkilöitä, jotka liikkuivat kahdella henkilöautolla, jotka olivat ennen paloa pysäköityinä ostoskeskuksen edessä. Heillä saattaisi olla tärkeitä havaintoja tulipalosta, joka tuhosi noin puolet Liipolan ostoskeskuksesta ja aiheutti noin viiden miljoonan markan vahingot.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot