Mainos
Mainos

Neljälle syyte kerosiinivarkauksista

Lapin lennoston kerosiinivarkauksista on nostettu syytteet neljälle. Syyte koskee muun muassa törkeää kavallusta ja törkeää palvelusrikosta.

Koillis-Lapin kihlakunnanviraston johtava kihlakunnansyyttäjä Matti Loponen on nostanut syytteen neljää henkilöä vastaan Lapin Lennoston kerosiinivarkauksista.

Syyte koskee muun muassa törkeää kavallusta ja törkeää palvelusrikosta. Muilta osin asia on syyteharkinnassa. Juttua käsitellään Rovaniemen käräjäoikeudessa.

Kerosiinia eli lentokoneiden polttoainetta varastettiin Lapin Lennostosta vuosina 1999-2001. Varastettua polttoainetta epäillään myydyn eräille lappilaisille yrityksille 100 000-150 000 litraa. Juttuun on sekaantunut sekä siviilejä että puolustusvoimien henkilökuntaa.

Pääostajiksi epäillään muutamaa lappilaisyritystä sekä joitakin yksityisautoilijoita. Jutun yhteydessä on tutkittu myös epäilyjä, joiden mukaan lennoston kerosiinia olisi käytetty yli 30 vuotta Ilmavoimien Lapinmaja-säätiön omistaman lomarakennuksen lämmitykseen.

Inarin Njurgulahdessa on kulutettu arviolta lähes 300 000 litraa polttoainetta, josta ei ole maksettu valmisteveroa. Poliisi on tutkinut asiaa mahdollisena veropetoksena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot