Mainos
Mainos

Neljännes ammattikoulujen opettajista epäpäteviä

Lähes kaikilla lukioiden opettajilla on muodollisesti pätevä koulutus, kun taas ammattikouluissa tämä puuttuu yli neljännekseltä opettajista. Opettajat Suomessa 2008 -julkaisun mukaan useimmiten ammatillisessa koulutuksessa epäpäteviltä opettajilta ei puutu tietotaitoa, vaan koulutus itse opettamiseen.

Peruskoulujen opettajista lähes 90 prosenttia on työhönsä kelpoisia.

Opettaminen on edelleen hyvin naisvaltainen ala. Naisopettajia on edelleen miehiä enemmän niin peruskouluissa, lukioissa kuin ammattikouluissakin. Peruskoulujen rehtoreista ja opettajista lähes kolme neljäsosaa on naisia ja lukioissakin naisopettajien osuus on lähes 70 prosenttia.

Ammatillisessa koulutuksessa miehiä ja naisia on opettajina lähes saman verran. Tilanne oli kutakuinkin vastaava vuonna 2005, jolloin tutkimus tehtiin edellisen kerran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot