Mainos
Mainos

Neljännes itäliikenteessä ratsatuista rekoista sai sakot

Tienvarsitarkastus osoitti, että rekan jarruissa on yllättävän usein huomautettavaa. Rekkaa ajetaan edelleen liian pitkiä jaksoja ilman lepotaukoa.

Pernajalla valtatie 7:llä tarkastettiin eilen ja tänään yhteensä 99 rekkaa ja kirjoitettiin 25 sakkolappua. Neljännes rekoista sai siis sakot. Suunnilleen puolet sakoista johtui jarruista ja toinen puoli lepoaikasäännösten rikkomisista tai kuormausvirheistä, kertoo liikkuvan poliisin päivystäjä.

Loviisalaisten katsastajien ja liikkuvan poliisin yhteisessä iskussa tarkastettiin raskaan liikenteen ajoneuvojen tekninen kunto liikkuvalla testikalustolla. Ratsatut rekat olivat sekä suomalaisia että venäläisiä.

Teknisen tienvarsitarkastus osoitti, että rekan jarruissa on yllättävän usein huomautettavaa. Rekkaa ajetaan edelleen liian pitkiä jaksoja ilman lepotaukoa. Yleistä on myös auton ylikuormaaminen ja huolimattomuus kuorman kokoamisessa tai kuormausasiakirjoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme