Mainos
Mainos

Neljäsosassa suomalaisviljelijöiden tukihakemuksista virheitä

Suomalaisviljelijät tekevät tuoreen raportin mukaan tukihakemuksissaan kohtalaisen paljon virheitä.

Yli neljäsosassa suomalaisten maanviljelijöiden tukihakemuksissa oli virheitä, Euroopan unionin taloutta valvovan tilintarkastustuomioistuimen viime vuoden raportti kertoo. Peräti 26,5 prosentissa suomalaisviljelijöiden vuonna 2001 jättämissä pinta-alatukihakemuksissa oli viime vuonna tehtyjen tarkastusten mukaan virheellisiä tietoja, kun EU:n keskiarvo oli 20,7 prosenttia.

Suomalaiset eivät kuitenkaan ole EU:n huolimattomimpia tukien hakijoita, vaan luxemburgilaista hakemuksista yhdeksän kymmenestä sisälsi vääriä tietoja. Virheettömimmät hakemukset tekivät yllättäen italialaiset viljelijät, jotka ilmoittivat paikkaansa pitämättömiä tietoja vain 6,4 prosentissa hakemuksista.

Tilintarkastustuomioistuimen raportti julkistettiin tiistaina Strasbourgissa pidetyssä EU:n parlamentin istunnossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot