Mainos
Mainos

Nelonen: Avustajat vaativat kansanedustajille esimieskoulutusta

Kansanedustajien avustajat vaativat kansanedustajille esimieskoulutusta. Pakollinen esimieskoulutus voisi avustajien mielestä kitkeä eduskunnassa esiintyvää seksuaalista häirintää, kertoi Nelosen uutiset.

Eduskunnan työntekijät keskustelivat tänään keinoista puuttua häirintään. Tuoreen tasa-arvoselvityksen mukaan 13 prosenttia kansanedustajien avustajista on kokenut häirintää. Eduskunnan virkamiehistä häirintää on kokenut neljä prosenttia. Useimmiten häirinnän kohteena on naistyöntekijä.

Tasa-arvokyselyyn vastanneet kuvasivat häirintää esimerkiksi vihjaileviksi kommenteiksi, härskeiksi vitseiksi tai katseiksi. Kyselyyn vastasi 350 eduskunnan virkamiestä ja avustajaa.

Vuonna 2008 tehdyssä eduskunnan tasa-arvokyselyssä 15 kaikkiaan sadasta kyselyyn vastanneesta naisesta kertoi, että heitä on lähennelty tai kosketeltu epämiellyttävästi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme