Mainos
Mainos

Nelonen: Talvivaara liannut neljä järveä – ei kelpaa edes löylyvedeksi

Talvivaaran kaivoksen jätevedet ovat lianneet merkittävästi neljää järveä. Kainuun ELY-keskus ei suosittele järvien vesiä enää edes löylyvedeksi, kertoo Nelosen uutiset.

Ympäristöministeriölle selvityksensä kaivoksen jätevesien valvonnasta tänään jättänyt Kainuun ELY-keskus ei kuitenkaan katso tarpeelliseksi keskeyttää Talvivaaran kaivoksen toimintaa, vaan haitta voidaan poistaa tai vähentää muulla tavoin.

Selvityksestä ilmenee, että neljä kaivoksen purkuvesistöä on likaantunut huomattavasti ja kaksi lievästi. Pahiten likaantuneista järvistä Salmisessa ja Kalliojärvessä havaittiin toissa kesänä happamoitumista ja pohjaeläinyhteisössä tapahtuneita muutoksia. Ylä-Lumijärven ja Kivijärven alusvesi on väkevöitynyt jätevedestä ja kärsii hapen puutteesta.

ELY-keskus selvitti Talvivaaran aiheuttamia ympäristövaikutuksia, kun ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) jätti sille perjantaina kirjallisen selvityspyynnön.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme