Mainos
Mainos

Nelson Mandela vierailulla Suomessa

Etelä-Afrikan presidentti Nelson Mandela saapui tänään kaksipäiväiselle vierailulle Suomeen. Presidentti Mandela halusi kiittää suomalaisia rotusorron vastaisen taistelun tukemisesta ja Etelä-Afrikan saamasta avusta.

Aurinkoinen talvisää vastaanotti Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan ja hänen puolisonsa Graca Machelin, kun he aloittivat iltapäivällä Suomen vierailunsa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastassa oli ministeri Pekka Haavisto.

Pohjoismaiden ja Hollannin kiertomatka on jäähyväis- ja kiitosvierailu, sillä 80-vuotias Mandela jättää presidentinvirkansa ensi kesäkuussa parlamenttivaalien jälkeen.

Saapumisensa jälkeen Mandelan ohjelmassa oli tapaaminen presidentti Martti Ahtisaaren luona Mäntyniemessä. Keskusteluissa ovat esillä mm. Etelä-Afrikan ja EU:n väliset kauppasuhteet.
Presidentti Mandela on korostanut, että Etelä-Afrikan nuori demokratia tarvitsee vielä pitkään taloudellista tukea.
Myös Mäntyniemen lumiset maisemat kiinnostivat pariskuntaa:

Huomenna on valtiovierailun virallinen osuus, jolloin presidentti Mandela vierailee eduskunnassa ja presidenttiparille järjestetään juhlalounas.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme