Mainos
Mainos

Neste Oil puolen miljoonan yhteisösakkoihin öljyvahingoista

Korkein oikeus on tuominnut Neste Oilin 500000 euron yhteisösakkoon. Sakot tulivat tuottamuksellisesta ympäristön turmelemisesta.

Naantalin öljynjalostamolta pääsi noin 300 kuutiometriä öljyä maahan joulukuussa 2001, kun jalostamon työntekijä unohti sulkea putkistossa olleen venttiilin. Osa öljystä imeytyi maaperään tai kulkeutui mereen ja tahri merenrantoja lähes kymmenen kilometrin matkalta.

KKO perustelee yhteisösakkoja sillä, että Neste Oil ei ollut varustanut öljynsiirtolaitteita erityisillä hälytys- tai varmistusjärjestelmillä. Varustautumista oli laiminlyöty, vaikka varustamolla oli jo kahdesti aiemmin tapahtunut vastaavanlaisia vaaraa aiheuttaneita virheitä.

Turun hovioikeus ja Turun käräjäoikeus hylkäsivät syyttäjän vaatimukset yhtiön tuomitsemisesta yhteisösakkoon. Työntekijät saivat kuitenkin sakkoja tuottamuksellisesta ympäristön turmelemisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme