Mainos
Mainos

Neste Oil puolen miljoonan yhteisösakkoihin öljyvahingoista

Korkein oikeus on tuominnut Neste Oilin 500000 euron yhteisösakkoon. Sakot tulivat tuottamuksellisesta ympäristön turmelemisesta.

Naantalin öljynjalostamolta pääsi noin 300 kuutiometriä öljyä maahan joulukuussa 2001, kun jalostamon työntekijä unohti sulkea putkistossa olleen venttiilin. Osa öljystä imeytyi maaperään tai kulkeutui mereen ja tahri merenrantoja lähes kymmenen kilometrin matkalta.

KKO perustelee yhteisösakkoja sillä, että Neste Oil ei ollut varustanut öljynsiirtolaitteita erityisillä hälytys- tai varmistusjärjestelmillä. Varustautumista oli laiminlyöty, vaikka varustamolla oli jo kahdesti aiemmin tapahtunut vastaavanlaisia vaaraa aiheuttaneita virheitä.

Turun hovioikeus ja Turun käräjäoikeus hylkäsivät syyttäjän vaatimukset yhtiön tuomitsemisesta yhteisösakkoon. Työntekijät saivat kuitenkin sakkoja tuottamuksellisesta ympäristön turmelemisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot