Mainos
Mainos

Netissä toimiva tukiohjelma pureutuu nuorten masennukseen

Turun yliopistossa on kehitetty internetissä toimiva tukiohjelma masentuneille nuorille. Sen avulla avulla nuoret voivat saada luotettavaa tietoa terveydestään ja tehdä itsehoitotehtäviä.   

Tukiohjelman käyttöönottoa seurattiin väitöstutkimuksella. Siinä ilmeni, että nuorisopsykiatrian avohoidon sairaanhoitajat arvostivat ohjelmaa, mutta sen liittäminen sujuvasti osaksi hoitoa ei ollut ongelmatonta.  

Hoitajien mielestä etenkin nuorten itsenäinen työskentely kotona oli hyödyllistä ja edisti masennuksen hoitoa. Tukiohjelmaa pidettiin selkeänä ja luotettavana.  

Väitöskirjan tekijä Marjo Kurki painottaa, että nuorta ei saa jättää yksin ohjelman kanssa. Kurjen mukaan suuri haaste on siinä, miten teknologia otetaan osaksi hoitoa perinteisen kasvokkain tehtävän mielenterveystyön rinnalle.  

Masennus on nuorten yleisin mielenterveysongelma. Puolet aikuisikäisten masennuksista on alkanut jo nuoruudessa, ja masennus on yksi yleisimmistä työkyvyttömyyden aiheuttajista.  

Marjo Kurjen väitöskirja tarkastetaan Turun yliopistossa perjantaina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme