Mainos
Mainos

Netissäkin on nuorten apuna tukioppilaita

Mannerheimin lastensuojeluliiton verkkotukioppilastoiminta laajenee vuoden vaihteessa Helsingistä koko Suomeen. Verkkotukioppilaat pitävät nettiä hyvänä kanavana nuorten tavoittamiseen ja auttamiseen. Paikallisten verkkotukioppilasryhmien uskotaankin tuovan entistä enemmän nuoria mukaan toimintaan.

Mannerheimin lastensuojeluliitto on jo yli 30 vuoden ajan kouluttanut halukkaista peruskoulujen 8. ja 9. -luokkalaisista tukioppilaita. Tukioppilaan tehtävänä on mm edistää hyviä kaverisuhteita, kouluviihtyvyyttä ja kannustavaa ilmapiiriä koulussa. Helsingissä on muutaman vuoden ajan toiminut myös ryhmä verkkotukioppilaita. Nyt tätä toimintaa on tarkoitus laajentaa, kertoo suunnittelija Terhi Rapeli Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

-Helsingissä on tähän mennessä koulutettu noin 40 verkkotukioppilasta eli verkkaria, mutta nyt ensi vuoden alusta starttaa ryhmiä muuallakin Suomessa.

Verkkotukioppilas Christian Bang toivoo, että toiminnan laajentaminen tuo mukaan uusia näkökulmia:

-Tällä hetkellä toimintaa on vain pääkaupunkiseudulla. Jos meille tulee ryhmiä myös pienempiin kaupunkeihin, niin siellä saattaa olla vähän erilaisia näkemyksiä tähän nettitoimintaan.

Nuorten kysymyksiin vastataan myös chatissa

Verkkotukioppilaat tekevät nettiin nuoria kiinnostavia artikkeleja ja videoita, galluppeja ja kuvakollaasheja. He myös vastaavat nuorten esittämiin kysymyksiin, Rapeli kertoo.

-Nuorethan ovat tosi valmiita keskustelemaan, kun heille annetaan siihen tilaisuus.

Verkkotukioppilaat järjestävät myös reaaliaikaisia verkkokeskusteluja eli chatteja. Koulukiusaaminen on noussut Rapelin mukaan keskusteluissa esiin.

-Tänä syksynä me olemme pitäneet kaksi chattia. Molemmat ovat käsitelleet kiusaamisesta, sen ehkäisyä ja siihen puuttumista.

Verkkotukioppilaat kokevat kiusaamisesta puhumisen tärkeäksi myös itselleen, kertoo verkkotukioppilas Subeida Jama.

-Koulukiusaaminen on asia, johon haluan vaikuttaa. Mielestäni kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan kiusaamista.

Koulutuksesta huolehtivat paikallisyhdistykset

Ympäri Suomea laajenevan verkkotukioppilastoiminnan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset. Paikallisyhdistykset vastaavat myös koulutuksesta, Rapeli kertoo.

-Esimerkiksi netin kautta tulleisiin kysymyksiin vastaaminen, sitä käydään aika tarkasti läpi.

Verkkotukioppilas Meri Ketosen mielestä koulutus ja ohjaajien ammattimainen apu on tärkeää.

- Joskus on hankalaa keksiä nuorelle se oikea vastaus hänen kysymykseensä.

Toimintaan voi hakea mukaan kuka tahansa

Verkkotukioppilasryhmät kokoontuvat noin kerran kuukaudessa syömään hyvää ruokaa, juttelemaan mukavia ja suunnittelemaan toimintaansa. Nuoren, joka haluaa tähän toimintaan mukaan, kannattaa tutustua nettisivuihimme. Verkkotukioppilaat auttavat nuoria netissä muistuttaa verkkotukioppilas Tessa Härkönen.

-Nuorten nettisivustolta löytyy infopalkki jonka takaa voi käydä katselemassa, mitä me verkkarit ollemme ja mitä me teemme. Siellä on myös sellainen rekrytointilomake, jonka voi täyttää.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme