Mainos
Mainos

Netti-ilmoitukset sotkevat rikosten selvittämistä

Esimerkiksi murtoja tai raiskauksia voi olla mahdoton selvittää, jos poliisi saa rikosilmoituksen viiveellä internetin kautta.

Rikosilmoitusten tekeminen internetissä on tuonut ongelmia rikosten selvittelyyn. Aamulehden mukaan syynä on monien internetin kautta jätettyjen ilmoitusten puutteelliset tiedot. Lisäksi ilmoitukset on tehty liian pitkällä viiveellä.

Netissä ilmoitetaan rikoksista, joista pitäisi soittaa poliisille heti. Esimerkiksi murtoja, ryöstöjä ja raiskauksia voi olla mahdoton selvittää, jos ilmoitus tulee viiveellä.

Ongelmista kertoivat Aamulehdelle Helsingin, Tampereen ja Turun poliisit. Esimerkiksi Helsingissä poliisi joutuu soittamaan puolelle netissä ilmoituksen jättäneistä vajavaisten tietojen takia.

Rikosilmoituksia on voinut tehdä netissä vuodesta 2003 alkaen. Noin viisi prosenttia kaikista rikosilmoituksista tehdään netissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme