Mainos
Mainos

Netti kansannousun moottorina

Egyptin suurmielenosoitusten yhteydessä on puhuttu paljon sosiaalisen median roolista. Asiantuntijoiden mukaan netillä on ollut keskeinen rooli tapahtumien käynnistäjänä.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan se, että käydyt keskustelut ovat Facebookissa kaikkien nähtävillä, on tehnyt yhteisten tapahtumien järjestämisen paljon helpommaksi.

Sosiaalinen media on vienyt tiedon välittämisen ja hankinnan aivan eri tasolle kuin sähköposti.

- Sähköposti on vanhentuvan sukupolven työkalu. Jos menet jututtamaan teini-ikäisiä, niin heillä on sähköposti vain sen takia, että se vaaditaan Facebook-tilin perustamiseksi. Ei se ole enää mikään kommunikointiväline, Hyppönen arvioi.

Myös kännyköillä ja nettikahviloilla on ollut suuri rooli Egyptin tapahtumissa, sillä ne tuovat internetin kaikkien ulottuville.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Hyppösen mukaan sosiaalisella medialla on valtava merkitys erityisesti tapahtumien alussa.

- Alkukipinä lähtee sosiaalisesta mediasta ja sen jälkeen taas televisio takaa näkyvyyden sille, kun jotain lähtee tapahtumaan.

Sosiaalinen media ja netti yleensä näkyvät nykyään paljon myös poliisin työssä.

- Esimerkiksi puhelinkuuntelu ei tarkoita nykyään puhelinkeskustelujen seuraamista, vaan nettiyhteyden seurantaa ja tekstiviestien lukemista, Hyppönen selittää.

Katso F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen haastattelu: (Huomenta Suomi 8.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme