Mainos
Mainos

Nettiäänestys kiinnostaa suomalaisia

Yli puolet suomalaisista äänestäisi melko varmasti internetissä, jos se olisi mahdollista. Valtaosa eläkeläisistä suhtautuu puolestaan penseästi nettiäänestykseen.

Suomalaiset suhtautuvat myönteisesti internetäänestykseen. Tuoreen kyselyn mukaan kolmannes käyttäisi internetäänestystä, jos se olisi mahdollista. Yli puolet vastaajista äänestäisi internetissä varmasti tai melko varmasti.

Eläkeläisten kanta internetäänestykseen on sen sijaan hyvin kielteinen. Eläkeläisistä 61 prosenttia ei äänestäisi internetissä.

Internetäänestystä tukevat erityisesti kokoomuksen ja vihreiden kannattajat, joista lähes puolet äänestäisi varmasti internetissä.

Kyselyyn vastanneista yhteensä 29 prosenttia pitää kuitenkin melko tai erittäin epätodennäköisenä, että internetissä olisi mahdollista äänestää vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Aamulehden Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi noin 1000 ihmistä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme