Mainos
Mainos

Nettihakemuksen unohtanut ei pääse Yhdysvaltain-lennolle

Yhdysvaltoihin lähteville lennoille ei pian pääse ilman sähköistä matkustuslupaa. Finnair lakkaa tässä kuussa ottamasta lennoilleen matkustajia, joilta puuttuu Yhdysvaltain vaatima uusi matkustuslupa.

Yhdysvaltoihin viisumitta matkustavien on tammikuusta lähtien pitänyt hyväksyttää matkustustietonsa internetissä. Toistaiseksi maahan on kuitenkin käytännössä päässyt myös ilman uutta lupaa.

Finnair ottaa tässä kuussa käyttöön uuden lähtöselvitysjärjestelmän, jolla se pystyy tarkistamaan Yhdysvalloista, onko matkustajan lupa kunnossa.

- Jos tulee vastaus, että lupa ei ole ok, matkustajalta pitää sitten löytyä viisumi, sanoo Finnairin matkustusasiakirjoista ja viranomaisasioista vastaava päällikkö Nina Kamsani.

Jos viisumiakaan ei ole, matkustaja voi vielä yrittää hankkia nettiviisumiksikin kutsutun luvan lentokentän nettikioskista.

Yhdysvallat alkaa syksyllä sakottaa lentoyhtiöitä, jotka lennättävät maahan matkustajia ilman sähköistä lupaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme