Mainos
Mainos

Nettiin vuotanut kymmenien valtion työntekijöiden henkilötietoja

Nettiin on vuotanut useiden kymmenien valtionhallinnon työntekijöiden henkilötietoja, sanoo valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen.

Valtion tietoturvaa ei ole Härkösen mukaan tarvinnut kiristää vuotojen takia.

Tiedot päätyivät hakkereille tietomurrossa, joka tehtiin amerikkalaiseen Stratfor-turvallisuusyhtiöön joulukuussa.

– Minun käsitykseni mukaan juuri näiden vuotojen takia tietoturvaa ei ole tarvinnut kiristää, Härkönen sanoo.

Valtioneuvoston tietojen mukaan työntekijöiden sähköposti- tai pankkitileille ei ole päästy murtautumaan. Vuodot koskevat pääasiassa ulkoministeriön ja puolustushallinnon työntekijöitä.

Vuotosivusto Wikileaks alkoi tänään julkistaa uutta materiaalia, joka sisältää miljoonia salaisia sähköposteja Stratfor-yhtiön palvelimilta.

Viestintävirasto kertoi viime kuussa, että Stratforin tietomurron seurauksena nettiin on vuotanut kaikkiaan satojen suomalaisten henkilötietoja ja lähes sadan täydelliset luottokorttitiedot. Joukossa oli muun muassa presidentti Martti Ahtisaaren tietoja.

Yksityinen turvallisuusyhtiö Stratfor auttaa asiakkaitaan turvallisuuden arvioinnissa keräämällä näille tausta-aineistoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme