Mainos
Mainos

Nettikansa väittelee Etyjin hyödyistä Suomelle

Etyj-kokouksesta on hyötyä Suomen imagolle. Tätä mieltä on hieman yli puolet MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneista. Etenkin ulkoministeri Stubb saa kehuja. Kokouksia vastustavat ihmettelevät rahan tuhlausta.

Nimimerkki Blondin mukaan Suomi voi tällaisilla kokouksilla näyttää, miten asioista neuvotellaan ja näkökantoja puolin ja toisin hiotaan ja saadaan yhteisymmärrys, jonka siivin voidaan luoda jokin yhteinen visio. Blondin mukaan nyky-Venäjä ei ole uhka, vaan suuri mahdollisuus Euroopan Uniolle.

Muutama mainitsee ulkoministeri Alexander Stubbin olevan edustava poliitikko Suomelle.

- Saamme lisää tunnettavuutta maailmalla. Suomen nuori ulkoministeri on suulas ja hyvin puhuva. Hän on kärkijoukossa, keulahahmona. EU:hun liittymisen myötä tarvitsemme toisiamme enemmän jo yhteisten asioiden takia, Oinasnainen sanoo.

Jussufin mielestä Suomi ei hyödy mitään, koska hän ei ole nähnyt Etyj-kokouksesta uutista BBC:n, CNN:n tai SVT:n kanavien uutisissa. Myös Itävallasta kirjoittava Fibbe kertoo, että Itävallassa ei koko kokouksesta ole mainittu TV-uutisissa eikä hänen lukemassaan lehdissä sanaakaan.

- Suomen on jo aika siirtyä pois Kekkosen ajalta ja ajatella realistisesti, missä on maailmanpolitiikan ja maailmantalouden keskus, nimimerkki Realisti lataa vastustaessaan tällaisten kokousten järjestämistä Suomessa.

- Suomi ei ole mikään syrjäkylä, puolustaa kokousten pitämistä puolestaan nimimerkki Vm.41.

Moni vastustaa kansainvälisten kokousten järjestämistä rahanmenon takia.

- Ymmärrän sinänsä asian tärkeyden, mutta en ymmärrä, miten rahaa riittää näihin. Samaan aikaan kun kotimaassa rahaa ei riitä lasten psykiatriseen tai kouluruoan laatuun. On se hienoa, kun kustaan omaan pesään, nimimerkki Reilu meininki kertoo mielipiteenään.

Kyselyyn on vastannut lähes 1 600 nettikävijää. Heistä vähän yli puolet eli 57,3 prosenttia katsoo, että Suomi hyötyy imagollisesti Etyj-kokouksesta. Loppujen mielestä Suomi ei hyödy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme