Mainos
Mainos

Nettikaupan ostokset tulossa nopeammin kotiin

Ouluun suunnitellaan verkkokaupan ja postimyynnin osaamiskeskusta, josta hyötyisivät sekä kuluttajat että verkkokauppiaat. Tavoitteena on parantaa verkkoyritysten liiketoimintaa ja logistiikkaa.

Osaamiskeskus sijoittuu alueelle, jonne Itella eli entinen Suomen Posti rakentaa uutta lajittelukeskusta. Keskuksen on määrä olla valmis ensi kesänä. Sijainti nopeuttaa verkkokaupan tuotteiden toimittamista kuluttajille. Oulun tähtäimenä onkin profiloitua ensimmäiseksi verkkokaupan keskittymäksi Suomessa ja tiettävästi koko maailmassa.

- Kun verkkokauppayritys on lähellä lajittelukeskusta, tilauksen toimitusaika lyhenee. Kuluttaja voi tilata verkkokaupasta tuotteen vaikka vielä kello 17, ja se on siitä huolimatta hänellä jo seuraavana päivänä, aluejohtaja Aila Postareff-Jurvelin Itellasta selvittää.

Verkkomyynti kasvaa Suomessa noin 20 prosentin vuositahtia. Suuri osa ostoksiin käytetystä euroista karkaa kuitenkin ulkomaille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme