Mainos
Mainos

Nettikopiointi kouluissa lisääntynyt

Koululaiset ovat oppineet etsimään Internetistä helposti tietoa, mutta nettiä käytetään myös koulunkäynnin kannalta väärin.

Opettajia huolestuttaa se, että oppilaat kopioivat internetistä sumeilematta tekstiä omiin esitelmiin. Nettikopiointiin kiinnitetäänkin kouluissa nyt entistä enemmän huomiota.

Internet on tehnyt kopioinnin entistä helpommaksi. Koska sisältöä on nyt runsaasti, tilaisuus on tehnyt varkaan. Nettikopiointi kouluissa onkin lisääntynyt ja opettajat ovat asiasta huolissaan.

Ylioppilaskirjoitusten äidinkielen kokeiden taso laski rajusti 1990-luvun puolivälissä. Opettajat arvelevat, että syy tason laskuun löytyy juuri nettikopioinnista.

Äidinkielenopettajain liitto on antanut opettajille ohjeita valvoa kopiointia. Opettajien pitää antaa tehtäviä, joihin on vaikea löytää valmiita malleja. Oppilaan kirjoitustaito on myös hyvä tietää. Jos opettaja epäilee kopiointia, hän voi tarkistaa sen hakusanan avulla netistä, josta löytyy myös esitelmäpankki.

Myös muut opettajat äidinkielen opettajien ohella ovat huolissaan kasvavasta ongelmasta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.03.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot