Mainos
Mainos

Nettikysely: Polttoaineen hinta vaikuttaa lomailuun

Suomalaiset näyttävät selvästi vähentävän autoilua ja veneilyä tämän kesän lomillaan.

Noin 60 prosenttia MTV:n uutisten kyselyyn vastanneista katsoo, että polttoaineen korkea hinta vaikuttaa sekä auton että veneen käyttöön.

Noin 40 prosenttia huristelee kuitenkin kuten ennenkin.

Suurin osa autoilua vähentäneistä sanoo syyksi yksinkertaisesti sen, että raha ei enää riitä pitkiin automatkoihin. Erityisesti lapsiperheet harmittelevat sitä, että rahaa nykyään niin paljon sekä matkustamiseen että lomailuun.

Nimimerkki Äiti maalta sanoo, että heiltä jää tänä kesänä muumimaa väliin, koska kaikki muutkin elinkustannukset, muun muassa ruuan hinta, ovat nousseet niin roimasti. Bensan hinta on heidän perheessään se viimeinen korsi, joka katkaisee selän.

Nimimerkki Kallis suomemme kyselee, onko siinä järkeä, että tulot ja menot menee kohta tasan eikä käteen jää mitään. Hänen mukaansa kohta ei ole varaa kuin ministereillä ja poliitikoilla ajaa autoilla yksityisesti.

Polttoaineen hintaa kritisoivien ja ilmaston lämpenemisestä huolestuneiden äänet kuuluvat lähes yhtä kovaa. Monet näkevät kalliissa bensassa myös avaimen sekä oman että luonnon kunnon parantamiseen.

Nimimerkki verity sanoo polttoaineen olevan kallista, mutta muistuttaa samalla, että polkupyörää ja apostolinkyyti ovat terveellisempiä sekä itselle että ilmastolle.

Moni vastaajista sanoo myös, että loma tuntuu enemmän lomalta, kun saa vaan olla aloillaan ilman turhaa ajelemista. Sekä ihminen että lompakko saa makoilla lomalla rauhassa.

Nimimerkki pihi vähentää autoilua lomallaan, mutta näkee asiassa positiivisenkin puolen: Saa olla rauhassa kun ei ajele mihinkään, kun saa työn puolesta kyllä ajella riittävästi.

Nimimerkiki toyota on mökillä monta päivää yhteen menoon, kun menovesi on niin kallista.

Kerran vuodessa saa lomailla kunnolla

40 prosenttia sanoo kuitenkin, että kallis polttoaine ei vaikuta heidän lomanviettoonsa.

Monen mielestä raha on tarkoitettu käytettäväksi, ja niin kauan kuin bensaa saa rahalla, niin kauan sitä voi ostaa. Suurimman osan mielestä ajamista voi rajoittaa muina aikoina, mutta lomalla saa ja pitää itseään hemmotella ja lomailla ilman rahahuolta.

Nimimerkki Äiti sanoo, että kyllä lasten pitää päästä lomamatkalle, vaikka se vanhempia vähän kirpaisisikin.

Nimimerkillä vapaa liikkumaan kirjoittava uskoo voivansa säästää jostain muusta turhuudesta sen verran, että voi ajella kaikessa rauhassa suunnitelmiensa mukaan.

Nimimerkille tope on oltava edes pieni hetki vuodessa, jolloin ei tarvitse stressata hintoja.

On myös pieni joukko suomalaisia, jotka eivät vielä pidä bensaa kalliina ja joilla rahaa riittää ajamiseen, vaikka polttoaineen hinta nousisi vielä nykyisestäkin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme