Mainos
Mainos

Nettikysely: Suomalainen mies on jouluihminen

Joululla on tärkeä paikka suomalaisten miesten sydämessä, sillä lähes 90 prosenttia suomalaisista miehistä tunnustautuu jouluihmisiksi. Asia käy ilmi tuoreesta nettikyselystä.

-Tulos oli iso yllätys. Ennakko-odotuksemme oli, että Suomen miehet olisivat välinpitämättömiä joulun suhteen, myöntää verkkokyselyn tehneen Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikkö Merja Mantila.

Suomalainen mies toivoo joululta suurin piirtein samoja asioita kuin suomalainen nainen. Mies haluaa joululta rauhaa, perinteitä ja hyvää mieltä, ei kiirettä ja hössöttämistä.

Yli puolet vastanneista miehistä ei halua luopua mistään jouluperinteestä. Miehille perinteistä tärkeimpiä ovat lahjojen antamisen ohella kuusen koristelu, joulusauna ja hautausmaalla käyminen.

Paineita miehille aiheuttavat muiden joulustressi sekä lahjojen hankkiminen - erityisesti puolisolle annettava joululahja nostaa hikeä otsalle.

-Moni mies toivoo itse saavansa joululahjaksi tavaran sijaan tunteita kuten halauksia ja rauhallista mieltä, täydentää Suomalaisen Työn Liiton tiedottaja Hanna Komulainen.

Verkkokyselyyn vastasi 577 miestä lokakuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot